Hajápolási tippek

Fésű vagy hajkefe? Ezért nem mindegy!

Vannak, akiknek a fésülködés kész szertartás. Másoknak pár másodperc az egész. Viszont a fésű mindenkinél a hajápolás legfontosabb kelléke, hiszen több százezerszer szántjuk vele a hajunkat életünk során. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyet használunk.

----------------------------------------
Fésűt vagy hajkefét használjunk?
----------------------------------------

A legnagyobb különbség a haj- és körkefék, valamint a fésűk között van. Előbbieket főként hajszárításkor, utóbbiakat inkább bontásra, frizurakészítésre használhatjuk. Ezen belül a fésűknek három fő típusa van: a ritka fogú, a sűrű fogú, valamint a stíl fésű.

Ritka fogú fésűt hajmosás előtt és után is használhatunk, ezzel tudjuk kibontani a kisebb-nagyobb gubancokat, összecsomósodott hajvégeket. Akkor is ezt a fésűt ajánlatos használnunk, ha az ápolás során szeretnénk alaposan felvinni, eloszlatni a balzsamot, pakolást.

A sűrű fogú fésű ugyancsak megfelel frizurakészítéshez, főleg ha szeretnénk simára fésülni a hajunkat. De a beállított tincsek rögzítéséhez, tupírozás után a fedőtincs kisimításához is ideális. A stíl fésű pedig komolyabb frizurák elkészítéséhez ideális, főleg tupírozáshoz, hajtincsek leválasztásához.

A fésűválasztást hajtípusunk is befolyásolja: itt az a fő szabály, hogy minél vékonyabb szálú a hajunk, annál sűrűbb fogazatú fésűt célszerű használnunk. A fésű anyaga is lényeges, így stíl fésű esetében választhatjuk a klasszikus műanyagot, de használatakor számítanunk kell, annak elektrosztatikus feltöltődésére. A ritka és a sűrű fogú fésű esetében karbon, vagy csont anyagú eszközt érdemes vásárolnunk, azok ugyanis kellően masszívak ahhoz, hogy még a hosszú, gubancos hajba se törjenek bele.

A fésűvel mindig csak a balzsam használata után, a fésülést elősegítő, öblítést nem igénylő termékek használatát követően bontsuk ki a nedves hajat és a bontással mindig alulról felfelé, minden tincset óvatosan lefogva haladjunk. A haj kibontása után kell elővenni a hajhosszunknak megfelelő haj- vagy körkefét, ugyanis fésűvel nem lehet szépen beszárítani a frizurát!

----------------------------------------
A tisztítás is fontos!
----------------------------------------

A fésűket fontos tisztán tartani, sokan mégsem fordítanak kellő figyelmet erre. Nagyon fontos a rendszeres fertőtlenítés is, főleg ha erőteljesen zsírosodik, vagy korpásodik a haj. Ilyenkor célszerű minden nap megtisztítani a fésűket, különben minden egyes fésülködés során újra és újra tönkretehetjük frizuránkat.

A fésűket, keféket lemoshatjuk samponnal, fertőtlenítőszerrel, de ügyeljünk nagyon az alapos öblítésre. Általában elegendő hetente egy alkalommal sort keríteni a tisztításra, de fontos, hogy hagyjunk időt a száradásra is, mert a nedvesen hagyott kefék könnyen bedohosodhatnak, rossz esetben penészesedhetnek.

----------------------------------------
ÜNNEPI MEGLEPETÉS:
Minden online megrendelés mellé +1 ANGERER sampon ajándékba!

----------------------------------------

Próbálja ki a professzionális ANGERER DELUXE hajápoló csomagokat, melyek a haj hosszának megfelelő ápolást nyújtanak a mindennapokban!

Most minden december 18.-ig leadott online megrendelés mellé ajándékba adunk +1 ANGERER KERATIN hajsampont!

Rendeljen kényelmesen és biztonságosan online, 100% pénzvisszafizetési garanciával! Válasszon hajápoló termékeink közül itt! »

Vendégeink írták rólunk

Fodrász szalonok, Nyitva tartás

ANGERER Fodrászat - Buda III. kerület

Óbuda - 1032 Budapest, Szőlő utca 72.

Telefon: +36703688047 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Pest VI. kerület

Terézváros - 1067 Budapest, Csengery utca 88.

Telefon: +36706025303 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Buda XI. kerület

Újbuda - 1114 Budapest, Vásárhelyi Pál utca 10.

Telefon: +36706351428 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Franchise

Vállalkozzon velünk! Az ANGERER Fodrászat Franchise tagjaként Ön olyan azonnali piaci előnyhöz jut, amellyel több millió Forintnyi kiadást és több évnyi fáradtságos munkát takaríthat meg, amit kezdő vállalkozóként márkaépítésre és üzletfejlesztésre kellene fordítania.

Kattintson ide a részletekért! »

Álláslehetőségek

Gyakran kell túlóráznod akár hétvégén is? Olyan a munkahelyed, mint egy futószalag? Terméket kell értékesítened ahelyett, hogy a munkádat értékelnék? Ne keress tovább! A legjobb budapesti fodrász állást nálunk találod!


Tovább az álláslehetőségekhez »