Hajápolási tippek

Az elrontott frizurák 9 feltűnő jele

A statisztikák szerint egy külső szemlélő figyelmét a nők frizurája kelti fel először, a nők többsége viszont gyakran észre sem veszi, hogy el van rontva a frizurája. Sokan nem merik megbántani a fodrászukat, ezért nem is mondják meg, ha nem elégedettek, vagy azt gondolják, hogy ez a maximum, amit a hajukból ki lehet hozni.

----------------------------------------
A tipikus frizura hibák könnyen felismerhetők!
----------------------------------------

Bizonyos hibákat felismerünk, más esetben csak érezzük, hogy valamiért el van rontva, de ha az alábbiakat tapasztaljuk mindenképp forduljunk tapasztalt fodrászhoz!

1.) Besárgult melírtincsek

Szőkítésnél gyakori jelenség, hogy rosszabb esetben azonnal, máskor néhány hajmosás elteltével a melír besárgul, mert nem volt megfelelő a vegyszerhasználat vagy a fodrász nem várta ki a kellő hatóidőt. Ez a teljesen természetellenes csirkesárga árnyalat elkerülhető, ha a szőkítővel való melírozás után a melírozott tincseket hajfestékkel megszínezzük. Otthoni megoldás lehet a hamvasító sampon, de használatát ne vigyük túlzásba!

2.) A barna bevörösödik

A barnára festett haj bevörösödése leggyakrabban az otthoni hajfestés esetében fordul elő. A helyreállításhoz a fodrásznak extra hamvas színt kell használnia hamvasítóval és fél színmélységgel sötétebb festékkel, így a haj újra gyönyörű lesz. Otthon ilyen esetben is érdemes hamvasító sampont használni.

3.) Foltos hajfestés

Otthoni és a fodrász által nem megfelelően végzett hajfestésnél egyaránt előfordulhat, hogy a haj foltos lesz. Ennek hátterében általában az áll, hogy vagy a kelleténél kevesebb festéket használtunk, vagy pedig az anyag nem lett megfelelően eloszlatva. Próbálkozhatunk azzal, hogy otthon újrafestjük a hajat, különösen akkor, ha lényegesen sötétebb színt választunk, de hajunk számára a legbiztonságosabb megoldás az, ha a foltos haj helyrehozását szakértő fodrászra bízzuk.

4.) Megfolyt melír

A melírozásnál nagyon fontos, hogy minden lépés és az anyag adagolása is megfelelő legyen, ellenkező esetben csúnya és természetellenes hatást érünk el. Ha a fodrász túl sok vagy túl folyós állagú anyagot tesz a melírfóliába, és az anyag így a fejbőrrel is érintkezik, akkor az eredmény nem egy finom hatású melír lesz, sokkal inkább az, hogy a haj tövénél párducmintás lesz hajszín. A világosító melírhez használt vegyszerrel óvatosan kell bánni, mivel szerencsétlen helyzetben komoly allergiás reakciót vagy akár égési sérülést is okozhat a fejbőrön.

5.) Túl széles melírcsíkok

A melírozás másik nagy veszélye az, ha a fodrász nem elég alaposan és nem a kellő odafigyeléssel készíti el a frizuránkat. A melírozott hajnak természetes hatásúnak kell lennie, akkor lesz igazán szép. Sokszor azonban a csíkok túl szélesekre sikerülnek, színben pedig nagyon eltérnek az alapszíntől, más szóval a haj úgymond „zebracsíkos” lesz. Ha saját frizuránkon ezt tapasztaljuk, akkor érdemes erre felhívni a fodrászunk figyelmét, vagy fodrászt váltani. Egy nem megfelelően elkészített melír az összképnek ugyanis többet árt, mint használ.

6.) Szétnyílt forgó és lelapuló haj

A forgók egyénileg változnak: nem csak abban van eltérés, hogy kinél hol van, de akár egy ember élete során is többször változtathatják a helyüket vagy irányukat a fejünkön. A frizura elkészítésénél a forgók elhelyezkedése különösen fontos, a fodrásznak a forgók körüli 2-3 cm-es sugarú körben mélypuhítást érdemes alkalmaznia, ez ugyanis megemeli a hajat. Mindezt vágásonként (ideális esetben 2-3 havonta) érdemes ismételni, vagyis akkor, amikor a haj már néhány centimétert nőtt és ismét kezd lelapulni.

7.) Nehezen kezelhető frizura

Sokan tapasztalhattuk már azt, hogy a vágás után gyönyörű a frizuránk, de a következő hajmosás vagy akár csak egy elalvás után már nem tudjuk többé ugyanazt az összképet visszaállítani. Ilyenkor vagy az a probléma, hogy túl tömörre lett hagyva a haj, vagy épp az ellenkezője, vagyis éppen hogy túl lett ritkítva. Az előbbinél a fodrász a hajvégek száraz puhításával előzheti meg a problémát, míg az utóbbinál a direkt hajvágás a jó eljárás. A probléma otthoni megoldása nem javasolt, hiszen a megfelelő igazító / helyrehozó vágáshoz nagy gyakorlat szükséges, ami biztosítja a haj megfelelő formáját és kezelhetőségét.

8.) Téves arc és frizura arányok


Az ideális frizura illik arcunkhoz, adottságainkhoz, kiemeli erősségeinket és eltereli a figyelmet az esetleges hibáinkról. Frizuraválasztáskor kifejezetten érdemes ellenőrizni magunkon néhány dolgot például, hogy mekkora a távolság a szemöldökünk és a fülünk felső pontja között. Ha ez a távolság több mint 1,5 cm, akkor az ideális frizurának részben vagy egészben takarnia kell a fület. Ha pedig vastagabb a nyakunk, vagyis az arccsont és a nyak szélessége megegyezik, akkor számunkra a nyaknál tépett frizura lehet az ideális.

9.) Kezeletlen aszimmetriák

Alapszabály, hogy a szimmetrikus dolgokat látjuk szépnek. Álljunk a tükör elé és kényelmes tartásban ellenőrizzük le magunkon, hogy testünk milyen aszimmetriákkal rendelkezik, hogy megtudjuk miket érdemes korrigálni. Ellenőrizzük le például azt, hogy a két vállunk vonala azonos-e. Ha a szimmetria nem tökéletes (például az egyik csuklyás izom feljebb van), akkor a haj jól megválasztott hosszúságával megfelelően lehet korrigálni az aránytalanságot. Akár a kancsalságot is lehet javítani egy jól eltalált frufruval, aszimmetrikus vágással, vagy egy profi lapmelírral.

----------------------------------------
Mindenkinek van ideális!
----------------------------------------

Mindannyiunk alkatához, stílusához és életviteléhez létezik ideális frizura. Ne törődjünk bele, ha hajunkat nem érezzük igazán szépnek vagy hozzánk illőnek, vagy esetleg úgy érezzük, hogy a frizuránk el lett rontva. Szánjunk elég időt és figyelmet arra, hogy megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő színeket és vágásokat, hogy végül olyan frizuránk lehessen, amilyet szívesen viselünk. Ne feledjük, egy jól megválasztott frizura sokszor figyelemfelkeltőbb, mint egy új ruha!

----------------------------------------
KÉSZÍTSE FEL HAJÁT A TÉLRE!
Hajerősítő ajánlat Önnek december 9.-ig!

----------------------------------------

Legyen tökéletes frizurája és óvja meg haját a hideg téli időjárás okozta károsodástól!

Jelentkezzen be és jöjjön el hozzánk december 9.-ig, és frizurája mellé egy intenzív Keratinos Hajápoló Kezelést adunk Önnek ajándékba, ami helyreállítja a hajszálak felületi sérüléseit, így extra védelmet biztosít hajának!

Döntsön gyorsan, mert a szabad időpontok száma véges!

FIGYELEM: Az ajánlat csak az alábbi linken történő bejelentkezés esetén érvényes!
Bejelentkezek és igénybe veszem az ajánlatot! »

Vendégeink írták rólunk

Fodrász szalonok, Nyitva tartás

ANGERER Fodrászat - Buda III. kerület

Óbuda - 1032 Budapest, Szőlő utca 72.

Telefon: +36703688047 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Pest VI. kerület

Terézváros - 1067 Budapest, Csengery utca 88.

Telefon: +36706025303 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Buda XI. kerület

Újbuda - 1114 Budapest, Vásárhelyi Pál utca 10.

Telefon: +36706351428 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Franchise

Vállalkozzon velünk! Az ANGERER Fodrászat Franchise tagjaként Ön olyan azonnali piaci előnyhöz jut, amellyel több millió Forintnyi kiadást és több évnyi fáradtságos munkát takaríthat meg, amit kezdő vállalkozóként márkaépítésre és üzletfejlesztésre kellene fordítania.

Kattintson ide a részletekért! »

Álláslehetőségek

Gyakran kell túlóráznod akár hétvégén is? Olyan a munkahelyed, mint egy futószalag? Terméket kell értékesítened ahelyett, hogy a munkádat értékelnék? Ne keress tovább! A legjobb budapesti fodrász állást nálunk találod!


Tovább az álláslehetőségekhez »