Hajápolási tippek

Így kerülhetjük el a korpásodást!

A hámsejtek a bőrünk minden részén, így a fejbőrünkön is folyamatosan cserélődnek. Az elhalt sejtek leválása természetes folyamat, melynek során a fejbőr hámrétege 3 hetente teljesen megújul. Korpásodásról akkor beszélünk, ha ez a folyamat például gyulladás hatására felgyorsul, és összetapadva láthatóvá válnak az elhalt hámsejtek. A korpa nem éppen esztétikus, és hullása a legtöbb ember számára zavaró is egyben.

----------------------------------------
Kétfajta korpásodás létezik
----------------------------------------

Kétfajta korpásodás létezik: a száraz és a zsíros. A száraz változat nem kóros, mert ennek oka egyszerűen az, hogy a gyenge faggyútermelés miatt a fejbőrön lévő hámsejtek könnyen leválnak. Ilyen esetben általában a haj is szárazzá és fénytelenné válik, könnyen töredezik. A leggyakoribb kiváltó ok a túl sűrű hajmosás, a fejbőrre kerülő erős vegyi anyagok, a B-vitamin hiány vagy ha a fejbőr megfázik. Utóbbi télen könnyen előfordulhat, ezért hajmosás után közvetlenül soha ne menjünk ki a hideg levegőre! A száraz korpa a legtöbb esetben a hajmosás gyakoriságának csökkentésével elmúlik. Kerüljük a mindennapos hajmosást és leggyakrabban 3 naponta mossuk meg a hajunkat, mert a fejbőr normál állapota 48 óránként áll helyre.

----------------------------------------
A zsíros korpa komolyabb probléma
----------------------------------------

Zsíros korpa esetén a faggyúmirigyek túlzott működése váltja ki a problémát így a fejbőrön normál esetben is előforduló gombák elszaporodnak, és az emiatt leváló hámsejtek összetapadnak és láthatóvá válnak. Ilyen esetben masszírozzunk szalicilsavat és ként tartalmazó olajat a fejbőrbe, majd fedjük be. Másnap kénes samponnal mossuk meg, így kontrollálhatjuk a kellemetlen korpásodást. Ha a tünetek nem enyhülnek, keressünk fel bőrgyógyászt!

Vendégeink írták rólunk

Fodrász szalonok, Nyitva tartás

ANGERER Fodrászat - Buda III. kerület

Óbuda - 1032 Budapest, Szőlő utca 72.

Telefon: +36703688047 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Pest VI. kerület

Terézváros - 1067 Budapest, Csengery utca 88.

Telefon: +36706025303 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Buda XI. kerület

Újbuda - 1114 Budapest, Vásárhelyi Pál utca 10.

Telefon: +36706351428 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Franchise

Vállalkozzon velünk! Az ANGERER Fodrászat Franchise tagjaként Ön olyan azonnali piaci előnyhöz jut, amellyel több millió Forintnyi kiadást és több évnyi fáradtságos munkát takaríthat meg, amit kezdő vállalkozóként márkaépítésre és üzletfejlesztésre kellene fordítania.

Kattintson ide a részletekért! »

Álláslehetőségek

Gyakran kell túlóráznod akár hétvégén is? Olyan a munkahelyed, mint egy futószalag? Terméket kell értékesítened ahelyett, hogy a munkádat értékelnék? Ne keress tovább! A legjobb budapesti fodrász állást nálunk találod!


Tovább az álláslehetőségekhez »