Hajápolási tippek

Így óvhatjuk frizuránkat hideg időben!

Kevesen tudják, hogy a hideg és a szél gyakran jobban megviseli a hajunkat, mint a nyári napsütés. Fontos, hogy a hajat ne tegyük ki túl nagy hőingadozásnak, vagyis a meleg szobából kilépve sapkával, sállal vagy kapucnival védjük meg hajunkat és fejbőrünket a hidegtől. Ellenkező esetben ugyanis a fejbőr hamar korpásodni kezd, a haj pedig elveszíti nedvességtartalmát és rugalmasságát, így sokszor sajnos a szépségét is.

----------------------------------------
Hogyan ápoljuk hajunkat télen?
----------------------------------------

A hajmosást alapvetően lehet ugyanúgy végezni, mint egyébként, de lehetőleg kerüljük a túl meleg víz használatát, mivel az megviseli a fejbőrt. A legjobb, ha hajmosás után hideg vízzel átöblítjük a hajunkat, így ugyanis több nedvesség marad benne. Hajmosás után minden esetben alkalmazzunk hajbalzsamot, ami ápolja és védi a hajunkat, így az nem szárad ki, valamint megelőzhetjük a töredezést és hogy a hajvégek sprőddé váljanak.

Fontos, hogy a túl meleg vagy túl hideg hajat lehetőleg ne vasaljuk és fésüljük addig, amíg az nem veszi fel a szobahőmérsékletet. A haj túl hideg, ha éppen most jöttünk be kintről, és túl meleg, ha éppen most szárítottuk meg. Vagyis ilyen esetekben mindig érdemes várni legalább 5-10 percet azzal, hogy fésülni, vasalni vagy bárhogy alakítani kezdjük.

----------------------------------------
Ne induljunk útnak nedves hajjal!
----------------------------------------

Nagyon fontos, hogy télen soha ne menjünk ki a hidegre vizes hajjal, nedves fejbőrrel, ez ugyanis nem csak tönkreteszi a hajat, de könnyen hajhulláshoz is vezethet. Fontos, hogy lehetőleg ne reggel, hanem inkább este mossuk meg a hajunkat, így könnyen elkerülhetjük azt, hogy vizes fejbőrrel kelljen elindulnunk.

A töredezett, kiszáradt, sprőd haj nemcsak ápolatlan benyomást kelt, de lényegesen nehezebben kezelhető is, mint az egészséges, és utólag már nehezen tehetünk ellene. Érdemes ezért inkább megelőzni ennek kialakulását, hiszen kis odafigyeléssel rengeteget tehetünk hajunk egészsége és szépsége érdekében. Hajunk biztosan hálás lesz érte!

Vendégeink írták rólunk

Fodrász szalonok, Nyitva tartás

ANGERER Fodrászat - Buda III. kerület

Óbuda - 1032 Budapest, Szőlő utca 72.

Telefon: +36703688047 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Pest VI. kerület

Terézváros - 1067 Budapest, Csengery utca 88.

Telefon: +36706025303 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Fodrászat - Buda XI. kerület

Újbuda - 1114 Budapest, Vásárhelyi Pál utca 10.

Telefon: +36706351428 (H-P 10-16h)
Választható időpontok: H-Szo 8.00-20.00

ANGERER Franchise

Vállalkozzon velünk! Az ANGERER Fodrászat Franchise tagjaként Ön olyan azonnali piaci előnyhöz jut, amellyel több millió Forintnyi kiadást és több évnyi fáradtságos munkát takaríthat meg, amit kezdő vállalkozóként márkaépítésre és üzletfejlesztésre kellene fordítania.

Kattintson ide a részletekért! »

Álláslehetőségek

Gyakran kell túlóráznod akár hétvégén is? Olyan a munkahelyed, mint egy futószalag? Terméket kell értékesítened ahelyett, hogy a munkádat értékelnék? Ne keress tovább! A legjobb budapesti fodrász állást nálunk találod!


Tovább az álláslehetőségekhez »